7 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când angajezi

7 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când angajezi

La ce trebuie să te gândești atunci când angajezi! 

Până acum am reușit să trec prin interviuri având rezultate bune. În schimb, am trecut și printr-un interviu care a dus la o colaborare de doar o lună. Am avut ocazia să învăț două lucruri importante:

  • orice aș face nu pot avea rată de succes 100%
  • nu e final de drum dacă nu merge din prima.

Pentru mine, interviurile au fost extrem de plăcute și am încercat să aflu cât de potrivit este fiecare candidat pentru posturile disponibile. Deși pentru fiecare etapă (anunț, confirmare, interviu, răspuns) am încercat să comunic într-un mod diferit, structura rămâne aceeași. Mai jos sunt câteva dintre învățăturile pe care le-am tras de pe urma interviurilor.

Sper să-ți fie de folos și să-ți aducă și ție rezultatele pe care le aștepți.

Prea multă motivație este greu de susținut pe termen lung

Prin anunțul de angajare și contactarea candidaților potriviți comunici acestora detalii despre locul de muncă, atribuții, beneficii și alte detalii relevante pentru ei. Până la interviu, comunicarea aduce cu sine diferite niveluri de motivație pentru viitorul angajat.

S-ar putea ca în faza inițială (selectare + interviuri) să motivezi angajatul atât de mult că acel loc de muncă i se potrivește, încât să pară cel mai potrivit.

Totuși, ai grijă cu nivelul motivației, pentru că nu vrei să-și domolească simțurile și să fie diferit față de interviu.

Când angajezi, onestitatea trebuie să fie la mama ei

Când expui ceva către candidați, asigură-te că așa este. Prezintă-le cât mai clar scopul și activitățile astfel încât ei să știe ce pot și ce nu pot să facă.

Dacă le-ai dat doza potrivită de motivație, o să știe ce să facă, iar pentru activitățile care le dau dificultăți or să fie nerăbdători să învețe.

Oferă-le ocazia să învețe. Dacă nu plănuiești să le oferi nici o creștere pentru o perioadă lungă, spune-o. Altfel vor avea așteptări și când nu le vei îndeplini, te vor lăsa baltă, probabil, când îți este lumea mai dragă.

Documentează-te înainte despre activitatea lor

Candidații o să aplice la orice loc de muncă pentru care ar putea fi potriviți. Dar, pentru tine, nu o să fie toți, așa că sugestia mea este să te documentezi cât mai bine despre activitățile fiecăruia.

Pune întrebări! Despre cât îi ia să facă ceva, despre ce face când nu știe, despre cum gestionează anumite situații, caută termeni specifici și asigură-te că îi stăpânește.

Sfatul meu este să-ți faci o listă cu lucruri pe care să le întrebi legate de activitatea pe care o au de făcut în cadrul firmei tale.

Află cine sunt ei de fapt, în afară de momentul în care îi angajezi

Dacă plănuiești să petreci timp cu ei lucrând împreună, asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă, că vă doriți aceleași lucruri de la viață și că nu sunt lucruri evidente are să vă transforme în dușmani.

angajezi

Studiază piața și află care este standardul

Vezi care sunt cele mai cautate skill-uri în momentul de față pentru poziția liberă. Cere-le portofoliul sau o scurtă temă prin care să poți observa nivelul la care se află față de standard. Bineînțeles că vrei să fie cât mai bun, dar s-ar putea să cauți mult și bine pe cineva care să bifeze absolut toate calitățile.

Dacă ai posibilitatea unui test, asigură-te că îl îndeplinesc repede sau o parte cât mai mare din el.

Oferă ceva în schimb

Candidatul vrea să se angajeze, iar ceea ce face pentru tine ar trebui să aibă un rezultat și pentru el. În funcție de dificultatea sau timpul ocupat cu interviul, asigură-te că oferi ceva la schimb. O cafea, o apă, o prăjitură și neapărat feedback și răspuns, indiferent dacă îi angajezi sau nu. Deși reprezinți o entitate comercială, ești o persoană și nu-ți place nici ție să aștepți răspuns în zadar. Dacă cineva îți oferă din timpul său, măcar atât poți face și tu.

Fii clar cu perioada de probă când angajezi

Pentru că șansa de succes 100% ține de noroc, clarifică detaliile despre perioada de probă. S-ar putea ca angajatul să nu-și dorească să mai rămână sau să fie nevoit să plece. Nu îi purta pică pentru că de-aia este perioada de probă.

Fi onest, înțelegător și asigură-te că păstrezi o relație bună cu acea persoană. S-ar putea să vă mai întâlniți, să-ți devină client sau contractor.

Bonus: fiecare angajare are potențialul de a fi și o demisie sau concediere

Nu este capăt de drum dacă trebuie să întrerupi colaborarea cu unul din angajații tăi. S-ar putea să fie copleșitor, dar dacă păstrezi o atitudine profesionistă, oferi feedback și înțelegere, răspunsul s-ar putea să fie același.

Sfatul meu este să nu aștepți până ajungi acolo. Ascultă-ți intuiția și încearcă să găsești soluții prin care să eviți orice cauză potențială a întreruperii colaborării. Fă-ți așteptări realiste și nu lăsa toată responsabilitatea pe umerii candidatului când vine vorba de interviu.

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


Leave a Reply

Your email address will not be published.