Affiliate marketing – ca proiect – cum îl poți începe?!

Affiliate marketing – ca proiect – cum îl poți începe?!

Affiliate marketing reprezintă un proces prin care un afiliat primește comisioane pentru a promova compania sau produsele altcuiva. Cel ce este afiliat caută un produs care îi place, apoi îl promovează și primește o parte din profit pentru fiecare vânzare generată. Vânzările sunt trackuite prin link-uri de afiliere de la un website la celălalt. 

Conceptul de affiliate marketing are la bază împărțirea responsabilităților de promovare a produselor între terțe. Astfel cresc abilitățile unei varietăți de oameni pentru o strategie de marketing mai eficientă, oferind celor implicați o parte din profit.

Terțele implicate în acest proces sunt: cei ce vând și produc produsele, afiliatul și consumatorul.

Cum poți câștiga bani din affiliate marketing?

Există mai multe modalități prin care afiliații pot fi plătiți prin intermediul affiliate marketing: plata per vânzare, plata per lead și plata per click.

Plata per vânzare

Este modalitatea standard de plată pentru affiliate marketing. Afiliatul primește o parte din profit după ce consumatorul realizează achiziția unui produs pus la dispoziție de vânzător.

Plata per lead

Este un proces mai complex. Afiliatul trebuie să convingă consumatorul să viziteze website-ul celui care vinde și să finalizeze o acțiune dorită, precum: completarea unui formular de contact, înregistrarea pentru un trial, abonarea la newsletter sau descărcarea unor fișiere.

Afiliatul va fi plătit în funcție de lead-urile aduse pe website.

Plata per click

Constă în stimularea afiliatului să redirecționeze consumatorii de pe platforma de affiliate marketing pe website-ul vânzătorului. În acest caz afiliatul va fi plătit în funcție de creșterea traficului de pe website.

affiliate marketing

Cum îl poți începe ca proiect?

În primul rând ai nevoie de un website pe care să poți promova produse. În continuare, pentru a avea rezultate cât mai bune, este nevoie să stabilești o nișă și să realizezi recenzii produselor în funcție de nișa aleasă.

Partea bună e că affiliate marketingul nu este deloc restrictiv, așadar poți alege orice produse îți plac.

  1. Studierea unei nișe

Trebuie să țintești către audiențe cu interese specifice. Poziționându-te drept expert într-o arie anume în loc să promovezi o arie mai diversificată de produse. Te va ajuta să ajungi mai ușor la oameni cu o probabilitatea mai mare de a cumpăra.

  1. Personalizează procesul

Poți alege să promovezi orice te atrage sau îți place, bazându-te pe experiența proprie. Astfel vei aduce în prim plan valorile produselor de care consumatorii se pot bucura.

  1. Realizează recenzii pentru produse

Spune-le oamenilor ce caracteristici au produsele pe care le promovezi și ce beneficii le aduc lor aceste produse. De asemenea poți compara produse din aceeași categorie pentru a putea fi alese în funcție de nevoile fiecărui consumator.

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


Leave a Reply

Your email address will not be published.