Antreprenoriat: cum am decis să încep pe calea asta?

Antreprenoriat: cum am decis să încep pe calea asta?

Tot ce ține de antreprenoriat, de la ideea de bază și până la succes, este complex. Însă, mie cel puțin, lumea asta m-a adus o satisfacție mai mare decât orice job pe care l-am avut vreodată!

Realizarea

Am fost si eu, ca orice om, atacat de media cu informații nesolicitate despre succesul altora. Asta m-a făcut să cred că există un secret care să-mi aducă tot ce îmi doresc, preferabil, printr-un click.

Trăim în era ecranelor care ne arată rezultatele, dar care ne ascund munca din spate. Suntem hrăniți, fără să cerem, cu informații care au scop de entertainment, dar care ne modifică gândirea.

La fel ca orice român, am fost ignorant pentru că nu știam că există lucruri noi după orizontul vizibil. Am avut norocul de a lucra în medii diverse, întâlnind oameni de pretutindeni. Asta m-a făcut să realizez că, din păcate, la momentul respectiv, nu știam mai nimic.

  • Prin intermediul experiențelor avute am reușit să-mi conturez imaginea vieții pe care mi-o doresc, atât din punct de vedere profesinal, cât și personal.

Având acea imagine, am încercat să văd ce aș putea face, ca angajat, să ajung acolo unde îmi doresc. Mi s-a părut o călătorie interminabilă, repetitivă de la o zi la alta, care sub nicio formă nu includea gama de activități pe care eu le văd esențiale pentru o viață echilibrată mintal, social și financiar.

antreprenoriat

Pașii către ideea de antreprenoriat

  • Primul pas a fost să-mi dau seama că nu sunt pregătit să fiu angajat nici măcar pentru ziua următoare.
  • Al 2-lea pas a fost să caut ce mi s-ar potrivi. Nu a fost greu. Nu am calități artistice, iar după perioada de freelance mi-am dat seama că nu sunt o persoană solitară.
  • Singura soluție rămasă în care îmi pot folosi cunoștințele acumulate a rămas calea antreprenoriatului.

Dacă ești ca mine, o persoană care vrea să își paveze calea în lumea business-ului sper ca următoarele articole să-ți explice primii și cei mai importanți pași pentru a-ți transforma visul în realitate.

Am plecat la drum cu buget fix, limitat și în nici un caz mare. Îți voi povesti cum am trecut peste acele barierele induse de societate care îmi ziceau indirect că nu sunt gata. Sper să-ți fie de folos!

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


3 responses to “Antreprenoriat: cum am decis să încep pe calea asta?”

  1. […] Pornind pe calea antreprenoriatului, omul de afaceri pleacă cu gândul că el trebuie să vândă. Vânzările sunt o necesitate fără de care afacerea se îndreaptă către eșec. Pentru o afacere de succes, scopul este un instrument. El are menirea de a ajuta la crearea unui plan, a unei strategii care să asigure vânzările și rulajul. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.