Costuri necesare pentru implementarea planului

Costuri necesare pentru implementarea planului

Ca să știu cum și de unde să încep, a trebuit să știu care este lista exactă de costuri. Acestea sunt împărțite pe mai multe categorii. Indiferent de tipul lor, este important să găsești și alternative, pentru a determina cea mai bună variantă înainte de orice.

În ceea ce privește Upscale Accelerator am luat în calcul tot ce am găsit relevant pentru a putea derula activitatea de zi cu zi fără nici o surpriză.

COSTURI

Printre cheltuieli se numără necesitățile de bază precum:

  • Apa: 2l/zi/persoană la un cost de 0.6 ron/litru, 5 zile pe săptămână (21 zile lucrătoare/lună). Pentru 3 persoane timp de 6 luni, acest cost se traduce în 453 ron.
  • Google workspace pentru 3 persoane: aproximativ 18 eur/lună (în funcție de utilizare). Adică 108 euro pt 6 luni (540 ron)
  • PC-uri și tehnică de calcul. Din cauză că am pornit la drum cu propriul laptop și un PC, bugetul total a fost de 5000 ron
  • Alte costuri: internet 45 ron/lună, curent 80 ron/lună, alte utilități 250 ron – însumând 2250 ron pt 6 luni
  • Servicii contabilitate (în etapa asta am calculat aproximativ) 300 ron/lună (1800 ron pt 6 luni)
  • Consultanță deschidere SRL – 300 ron
  • Chirie spațiu de 250 euro, însumând 7400 ron pt 6 luni.
  • Săpun, detergent vase, bureți – aproximativ 30 ron/lună, 180 ron pentru 6 luni
  • Prosoape, veselă, mobilă, amenajarea spațiului și alte achiziții făcute o singură dată – 2500 ron.

După ce am avut stabilite mare parte din costuri, bugetul s-a micșorat repede și brusc. Am rămas cu sume fixe pentru diferite activități pe care am fost obligat să le îndeplinesc într-un fel sau altul. Așa că am folosit orice resursă care avea cost mic și rezultate mari. De exemplu, pentru mine asta a însemnat să confecționez birourile singur și să recondiționez spațiul cât să fie în regulă pentru activitățile de zi cu zi

Se poate vedea cu ochiul liber cum costurile recurente mici, în timp, ajung să însumeze mai mult decât ne așteptăm. Astfel, pentru a micșora riscurile unei întâmplări neprevăzute, am încercat să fac o listă cu tot ce este necesar. Găseam alternative mai ieftine pentru ce nu aducea un beneficiu real.

costuri

  • După ce am avut lista de cheltuieli

Am apelat la consultanță 

Documentația disponibilă pentru a deschide un srl este enorm de multă și fără studii în domeniu… este copleșitoare. Așa că am decis să trec prin acest proces cu ajutorul unei firme de consultanță.

Firma am gasit-o pe google. Criteriile de alegere au fost: reviews, locație, preț, viteza de răspuns pe email și telefon.

Procesul a durat 4 zile lucrătoare și a constant în 2 drumuri la sediul firmei plus o copie după buletin. Am ales să fac firma prin consultanți ca să grăbesc procesul și să mă asigur ca iese bine din prima.

Contabila 

Prima oara am vrut să lucrez cu o persoană care mi-a fost recomandată. După ce a găsit motive să mă amâne aproape o lună, am decis să caut pe altcineva. Astfel, am început să contactez firmele de pe google care, din păcate, răspundeau foarte greu. Așa că am decis să caut și pe alte site-uri cu anunțuri de la contabili care lucrau pe cont propriu. După tot procesul am ajuns la contabila de acum.

Birou – costuri și altele 

Deși în prezent munca remote este destul de populară, eu am vrut să lucrăm de la birou pentru a putea învăța și descoperi lucruri împreună. În plus, îmi doream să ne cunoaștem și să fomăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Am căutat aproximativ o lună și jumătate spațiu. După ce am văzut destul de multe, m-am decis la un apartament care înglobează toate necesitățile: destul de spațios, aproape de metrou, de mall și alte magazine.

l-am luat și am început recondiționarea – var, recondiționat întrerupătoare și alte părți electrice, curățenie generală, mobilat și utilat.

Probabil dura mai mult de o lună pregătirea biroului dacă nu foloseam capital uman neplătit sub formă de prieteni.

Angajare

În timp ce pregăteam biroul am dedicat mult timp procesului de angajare. Am facut research, am pus anunțuri online, am pregătit un mini interviu pe email și am stabilit structura interviurilor finale.

Am finalizat pregătirea biroului și procesul de angajare în același timp.

Fun fact! Fiecare lucru pe care l-am făcut a dus natural la următorul. Fiindcă am avut un plan, fiecare moment al procesului a fost destul de clar și mult mai ușor de parcurs decât mă așteptam.

 

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


One response to “Costuri necesare pentru implementarea planului”

Leave a Reply

Your email address will not be published.