Motion design: din ce este formată o animație

Motion design: din ce este formată o animație

Deși diversele tipuri de graphic design folosite în mod uzual sunt de natură statică, în ultima vreme a prins tot mai multă amploare „motion design”. 

De ce?

Pentru că un element vizual dinamic este mult mai sugestivă și preferat de urmărit decât o simplă imagine. Acesta îți prezintă în mai multe cadre, dar doare în câteva secunde acelați lucru. Astfel, este mai interactiv. E genul de content care îți oferă pe tavă informația și nu doar atât. E însoțită de multe efecte vizuale atractive care fură ochii consumatorului. În plus, îl ține în fața ecranului până la finalul animației.

Motion designul poate fi realizat în programe precum Adobe After Effects sau Adobe Animator.

Din ce este formată o animație – motion design 

La bază, designul de acest gen folosește zeci sau sute de frame-uri. La fel ca în cazul realizării unui video sau a unui gif. Doar că de data asta tu ești cel care creează contextul și elementele din acesta. Nu îl mai primești gata făcut ca în cazul unei filmări.

În cazul motion designului se adaugă dimensiunea timpului. Într-un vizual simplu ți se prezintă un moment anume dintr un context sau situație. Animațiile, în schimb, prezintă toate acțiunile din acel moment, ceea ce le face foarte sugestive.

Mai concret, o imagine îți poate prezenta fix punctul culminant dintr-o situație. De exemplu, un client și un furnizor care dau mâna în semn că au semnat un contract sau o înțelegere.

O animație va prezenta pe scurt tot ontextul. Momentul în care cei doi se întâlnesc, cad de acord, bat palma, iar apoi pleacă fiecare pe drumul lui.

Așadar sunt prezentate și acțiunile de dinainte și după subiectul central.

motion design

Dinamica animațiilor

Aceste animații sunt un cumul de cadre, o suprapunere a layerelor. Fiecare layer trebuie să prezinte acțiunea imediat următoare a acțiunii din layerul precedent.

Complexitatea designului este de asemenea importantă pentru că aceasta va decide cât de detaliată va fi acțiunea. Dacă prezinți o animație simplă ca de exemplu un om care merge te vei axa pe mișcările corpului, în special pe picioare și mișcările acestora. Dacă animația ar fi mai complexă, detalii precum mișcările mâinii în timpul mersului, al părului sau al hainelor trebuie să fie și ele existente. Această suprapunere și complexitatea elementelor este menită să redea formă și realism designului.

Ce elemente pot suferi modificările unui motion design

Am tot vorbit despre animații în sine și modul în care o acțiune poate prinde viață.

Totuși, aceste efecte pot fi adăugate și textelor, altor elemente decorative sau organizatorice dintr-un vizual. Textul poate apărea dintr-o latură anume sau poate avea un efect anume. De exemplu să apară mic și sa se mărească tot mai mult.

În același timp poate avea doar efecte vizuale, culori care se schimbă sau care au aplicate diverse funcții asupra lor (strălucire, umbre sau alte filtre în funcție de evoluția textului în frame-uri).

De asemenea, logo-urile pot fi animate în anumite contexte, precum și diverse elemente organizatorice sau alte componente ale unui layout.

Componente care nu au legătură cu acțiunea și mesajul propriu-zis transmis, ci doar cu cu impactul vizual pe care le au toate aceste lucruri împreună.

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


Leave a Reply

Your email address will not be published.