Stilul propriu: cum ți-l găsești în graphic design?

Stilul propriu: cum ți-l găsești în graphic design?

Primul pas în momentul în care ești la început de drum în graphic design este să-ți găsești stilul propriu. Dacă nu știi în ce direcție să o apuci, îți garantez că asta te va ajuta.

Probabil acum pare că toată lumea cere de la tine să știi să faci foarte multe lucruri. De la programele de editare pe care trebuie să le stăpânești, până la diversitatea de materiale pe care le poți realiza și stilul pe care îl pot avea.

Toate aceste lucruri sunt importante și e bine să știi cât poți de mult din fiecare. Totuși, ai nevoie de un stil al tău pe care să îl folosești preponderent.

Ce stiluri există?

În funcție de sursele pe care le vei găsi, vei observa alte lucruri. Unele stiluri se regăsesc peste tot, în timp ce altele diferă de la un autor la un altul.

Cu siguranță ai auzit de conceptele minimalist, abstract, flat sau 3D. Acestea sunt doar câteva exemple de stiluri în graphic design. Denumirea lor e mai puțin importantă, înțelegea conceptului din spatele titlului e cea care contează. Indiferent ce stil sau stiluri crezi că ți se vor potrivi cel mai bine, ai nevoie de un research sănătos înainte de a lua o decizie finală. Uită-te la lucrările altora și găsește cât mai multe exemple pentru a-ți contura o idee cât mai clară.

stilul

Axează-te pe maxim 3 stiluri

Ironic, nu? Lumea îți cere să le știi pe toate. Însă, uneori e mai bine să știi mai puține la un nivel profesionist, decât mai multe la un nivel mediu.

De ce crezi că sunt numiți oamenii din diverse domenii profesioniști? Pentru că știu să le facă bine pe toate? În niciun caz.

Profesioniștii știu să facă foarte bine o anumită componentă a unui domeniu, de aceea sunt numiți profesioniști. Dacă vrei să ajungi recunoscut pentru munca ta, fă puține lucruri, dar de impact. Oameni de duzină, care se ocupă de problemele standard, există și vor exista mereu.

Diferențiază-te.

Cum știi care este stilul tău?

Exercițiul și repetiția sunt mama învățăturii. Să îți placă cum arată ceva și să îți placă să le faci tu sunt două lucruri diferite.

Da, trebuie să studiezi stilurile care-ți fac cu ochiul. În schimb, până nu le pui și în practică nu vei ști dacă ți se și potrivesc. E important ca ceea ce alegi să faci în viitorul carierei tale de graphic designer să fie ceva ce îți place și în care te regăsești. Astfel și rezultatele îți vor depăși așteptările în urma depunerii unui efort susținut. După destulă practică vei simți care îți este stilul. Pe acela îl vei învăța puțin mai repede, timpul va trece mai ușor lucrând la perfecționarea lui. Și cel mai important, nu vei simți neapărat că muncești.

Eu am o regulă de aur a graphic designului de care țin cont constant când lucrez. Singura cale de a învăța este prin eșec.

Permite-ți să greșești și nu te lăsa descurajat de nereușite. Toți creativii au realizat materiale mai puțin plăcute sau potrivite la început.

Doar prin greșeli te poți perfecționa.

Noi suntem Upscale Accelerator,  agenție de marketing

Succes!


2 responses to “Stilul propriu: cum ți-l găsești în graphic design?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.